Leef een getuigenis, deel het Evangelie en bouw mee aan een authentieke gemeenschap in Tielt

Tielt is een karaktervol stadje in West-Vlaanderen met toekomstpotentieel. Met zo’n 20.000 inwoners valt er veel te beleven. Er is volop werkgelegenheid en een actief verenigingsleven. In het algemeen is het hier goed wonen en staat de stad open voor nieuwkomers. Het is proper, groen, rustig en er is een groot aanbod aan lokale en sociale initiatieven die bedoeld zijn om elkaar te helpen.

Zo, nu ben je helemaal overtuigd om te kopen, toch? 

Wie zijn wij?

We zijn Pieterjan en Febe, bijna 10 jaar getrouwd en in 2019 naar Tielt verhuisd. We zijn een ondernemend koppel en hebben al verschillende projecten gecoördineerd en ervaringen opgedaan. Febe werkt voltijds in een lokaal bedrijf, samen hebben we een winkel die we willen gebruiken als bron van inkomsten en als plaats van ontmoeting, netwerken en relaties opbouwen. We proberen steeds nieuwe kansen en manieren te vinden om in gesprek te gaan over Jezus.

Projectbeschrijving

Op dit moment is Ik Geloof in Tielt een gemeentestichtend project dat 3 jaar bezig is, maar door omstandigheden opnieuw in de startfase is beland. We hopen in het komende jaar een doorstart te kunnen maken en staan open voor nieuwe inbreng en ideeën die bij ons passen.

In samenwerking met Vianova werken we door middel van actieve integratie aan het bouwen van relaties met mensen. Vanuit deze relaties en kennismakingen hopen we het ontstaan van een christengemeenschap te mogen zien.

Kenmerken van de gemeenschap in Tielt

Inzetten op actief deel uitmaken van het sociaal weefsel in onze stad

We willen een gastvrije christelijke familie zijn die maatschappelijk relevant is IN en VOOR Tielt

Een geloofsleven is als een reis, uniek voor elke persoon. Het begint met een ontmoeting met Jezus waarbij we als gemeenschap elkaar willen ondersteunen en aanmoedigen

Waar zijn we naar op zoek?

We zijn op zoek naar gelijkgezinden die samen met ons dit project willen trekken en ondersteunen. Dit wil zeggen dat er een klik moet zijn tussen ons om vlot te kunnen samenwerken, communiceren en ondernemen.

Praktisch houdt dit in dat je op korte termijn naar Tielt komt en wij jou helpen hier een job te vinden. Liefst kan je je 3 tot 8 uren per week inzetten voor dit project, rekening houdend met jouw eigen gaven en talenten.

Wat bieden wij?


Kans op een avontuurlijk leven! Ondersteuning bij het vinden van werk en woning. Begeleiding bij jouw/jullie versnelde integratie in de stad. Je maakt deel uit van de Vianova-familie waarbij je kan deelnemen aan vormingen of persoonlijke begeleiding kan krijgen.

We zoeken mensen met dit profiel

  • Je bent openlijk en actief christen en hebt een basiskennis in het christelijk geloof
  • Je bent sociaalvaardig om gesprekken te voeren met mensen van allerlei achtergronden
  • Je bent bereid om in Tielt te komen wonen en werken voor minstens 2 jaar
  • Je hebt bij voorkeur een ondernemend profiel, neemt graag initiatief en hebt geen schrik om zelfstandig te werken
  • Je kan goed Nederlands of bent bereid om een intensief taalbad te nemen
Contact
pieterjan.febe@gmail.com