Wat bedoelen we met kerk?

Veel mensen hebben een bepaald beeld in gedachten wanneer ze denken aan 'kerk'. Dit limiteert zich vaak tot een (katholiek) gebouw of monument, maar wist jij dat veel christenen een heel ander beeld hebben bij wat 'kerk' is?

"Christenen zouden een gemeenschap moeten vormen die radicaal toegewijd is aan het welzijn van hun stad. Christenen mogen zich niet tevreden stellen met enkel een cultuur te vormen die tegen de waarden van de stad ingaat. Wij moeten onszelf ook toewijden, met alle waarden van ons geloof en ons leven, ten dienste van het welzijn van de hele stad."

- Tim Keller in zijn boek Center Church

Voorbeeld kerk Tielt gebouwAls jij aan kerk denkt, denk je dan aan dit?

kerk ik geloof in tielt


Maar wist je dat veel christenen iets totaal anders bedoelen als ze het over de kerk hebben?


Als christenen het over kerk hebben, verwijzen ze eerder naar de groep van mensen waar ze mee optrekken in plaats van een kerkgebouw.

Wij zien de kerk als een
groep van christenen die
samen met Jezus op weg
gaan.

Dit wil zeggen dat we het onderwijs en het voorbeeld van Jezus volgen en dit elke dag uitleven, waar we ook mee bezig zijn. We zijn niet enkel christen op zondagochtend, maar ook in onze sportclub, aan de schoolpoort of op ons werk. We zijn christen op elk moment van ons leven. We willen ons niet verstoppen en vertellen je graag meer over het leven van Jezus en hoe dit ons dagdagelijkse leven verandert.

We zien de kerk als een grote familie waar iedereen gelijk is en
waar elk lid een plek heeft en de kans krijgt om zijn of haar rol te ontdekken en in te zetten voor elkaar en voor Tielt. Dit maakt dat we ook super lokaal werken, zodat we elkaar kunnen tegenkomen in de winkel of op straat of in de sportclub.

We willen ons inzetten om een gastvrije familie te zijn waar iedereen welkom is, en tegelijk bekend staan als een groep die volledig voor Jezus leeft. Als je ons ontmoet, zal je misschien ook verbaasd zijn hoe divers de kerk kan zijn.


We zien de kerk als een gastvrije familie waar iedereen welkom is en zich thuis mag voelen.

Ontdek meer

ik geloof in Tielt kalender

onze kalender

Normaal hebben we elke 
2 weken onze zondagse samenkomst en regelmatig zijn er ook andere activiteiten te doen. Voor de laatste info en de juiste locatie kijk je best altijd even op onze kalender. 

Thema- en studiedagen

Doorheen het jaar organiseren we verschillende studiedagen waar iedereen welkom is en geen voorkennis nodig is. We bespreken hier heel diverse thema's vanuit een christelijk perspectief. 

stel hier je vraag

Stel jouw vraag

Misschien is er iets dat je graag wilt weten over onze kerk in Tielt of misschien heb je gewoon een vraag over het christendom in het algemeen. Stel hier al je vragen en wij zullen proberen om je een antwoord te geven.